Search
  • Betina Film Festival

Dodjelom nagrada i projekcijom filma Teret zatvoren 2. Betina Filma Festival

Updated: Nov 29, 2019U Prezentacijskom i informacijskom Centru Betina svečano je zatvoren i velikim pljeskom ispraćen drugi po redu Betina Film Festival.


Dvorana je bila prepuna posjetitelja, a manifestaciju je vodila i lijepim riječima hvale zaključila zadarska glumica Tamara Šoletić. Članovi stručnog žirija odabrali su najbolje od 66 kratkometražnih filmova prikazanih u natjecateljskom programu.

Gromoglasnim pljeskom dočekan je osnivač i direktor festivala, Frane Bilić koji se zahvalio publici koja je svih pet dana festivala u velikom broju pratila i pljeskom nagrađivala sve

prikazane filmove, pokroviteljima, partnerima i sponzorima koji su poduprli festival kao i volonterima, stručnom žiriju te svom organizacijskom timu, svima koji su svojim zalaganjem Betina Film Festival u njegovom drugom izdanju podignuli na jednu veću razinu.
Reakcije svih prisutnih na projekcijski i popratni program ovogodišnjeg betinskog festivala pokazuju da će se u tom smjeru ići i dalje, prema još boljem i jačem trećem izdanju festivala.

Osim bogatog projekcijskog programa koji je u jednu malu sredinu vratio film, veliku važnost festival ima i za one najmlađe – na zatvaranju su tako dodijeljene i diplome polaznicima Filmske školice u sklopu programa BAFF Kids. Djeca, od 10 do 16 godina, na radionici su pod stručnim vodstvom Maje Stojić i Vinka Radovčića napravili i kratkometražni film koji je prikazan na samom zatvaranju i dočekan s oduševljenjem, kako mališana, njihovih roditelja, ali i svih prisutnih.


Fotograf: Mario Gregov


Betina Film Festival u pet je dana trajanja na otok Murter i u njegov biser Betinu doveo brojna poznata lica iz filmskog i umjetničkog svijeta – prošli su tako ulicama Betine i Renato Baretić, Arsen Oremović, Tamara Šoletić, Lana Hranjec, Predrag Ličina. Omogućio je najmlađim filmoljupcima da uče o filmu, mladim filmašima da se druže i nadograđuju svoje filmsko znanje, u postsezoni donio je glazbu na ulice kroz zabavni program festivala, obojio je filmom istinski čaroban ambijent Betine i pretvorio to otočko mjesto u prostor susreta, druženja, smijeha i učenja.

Festival je zaključio dugometražni film Teret redatelja Ognjena Glavonića, koji je, kao i ostala četiri prikazana cjelovečernja filma bio izvan konkurencije.


14 views0 comments

©2019 by Betina Film Festival