Search
  • Betina Film Festival

Službena selekcija BAFF 2020

STIŽU NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI FILMOVI


BAFF programski tim zajedno sa stručnim selektorom Betina Film Festivala Ivicom Perinovićem, filmskim kritičarem i producentom nezavisnog kina, odabrali su najkvalitetnije kratkometražne filmove koji su postali dio službene selekcije trećeg izdanja Betina Film Festivala.


Fotografija: Mario Gregov / insert iz filma Malo se sjećam tog dana, redatelja Leona Lučeva


Za sudjelovanje na Betina Film Festivalu prijavljena su brojna kratkometražna hrvatska i međunarodna filmska ostvarenja iz 2019. i 2020. godine, od kojih se uz hrvatske autore u najvećem broju ističu filmovi pristigli iz Njemačke, Rusije, UK, Japana, Srbije i Francuske.


Autori su u najvećem broju prijavili filmove unutar kategorije kratkometražnog igranog filma, koju slijedi dokumentarni, te ove godine nešto slabiji odaziv unutar kategorije animiranog filma.


S obzirom kako Betina Film Festival u fokus stavlja mlade autore, s velikim zadovoljstvom možemo reći kako su upravo oni prepoznali BAFF kao odskočnu platformu za prezentaciju svojeg rada s čak 75 prijavljena filma unutar kategorije Mladi autori.


Podsjetimo, festival će se održati od 1. do 5. rujna 2020. godine, a odabrani kratkometražni filmovi natječu se za festivalsku nagradu i to u sljedećim kategorijama: -najbolji hrvatski igrani film

-najbolji međunarodni igrani film

-najbolji hrvatski dokumentarni film

-najbolji međunarodni dokumentarni film

-najbolji animirani film za djecu od 4 do 14 godina

-najbolji hrvatski igrani film mladog autora

-najbolji hrvatski dokumentarni film mladog autora.


Čestitamo svim autorima i želimo puno sreće onima koji nastavljaju svoj put na festivalu i odlaze u stručne ruke našeg žirija!229 views0 comments

©2019 by Betina Film Festival