Search
  • Betina Film Festival

NA RASPOREDU 2. RUJNA


Projekcije filmova drugi se dan festivala nastavljaju u dokumentarnome i igranom tonu.

Prezentacijski i informacijski centar Betina u 20:00 sati ugostit će međunarodne filmove, dok će ispred crkve u 21:30 igrati hrvatska i međunarodna ostvarenja. Očekuju nas premijere stranih kratkometražnih filmova uz jednu novost. Naime, program se iz kina Muzej seli na posebnu lokaciju kina Kampanel.No krenimo redom. Posjetitelje u PIICB-u uz igrane filmove očekuju i tri dokumentarne premijere: francuski film „Bizon“ (r. E. Rondeau) s ekološkom tematikom u kojoj je glavno pitanje kakav razvoj zemlje odabrati te na kraju i održati, a kako u doba „streaminga“ i video platformi osigurati opstanak posljednje trgovine za iznajmljivanje video zapisa na svijetu radnja je sljedeće 8-minutne projekcije „Posljednja videoteka“ redatelja Arthura Cautyija.

„Ćelija 364“ ime je zatvorskog prostora kojeg nakon dugog niza godina ponovno posjećuje bivši stanar, a djelo je redateljskog para Mathilde Babo i Zoe Rossion.
U kinu Kampanel u 21:30 uz zanimljive hrvatske dokumentarne filmove („Izlazite li vanka“, r. Ines Jokoš, „Osoba“, Sunčica Ana Veldić i „Program tvog kompjutera“, r. Inesa Antić), prikazat će se dvije premijere. Dušan Vuleković otkrio je tajanstvenu vezu između vjetra i Crnogoraca, a koja je to otkrit će „Južina“. Intimnu pripovijest osoba koje su izgubile vid donosi slovenski film „Vidim u mraku“ Lane Bregar sa kojom zaključujemo drugi dan druženja te se veselimo ponovnom susretu sa filmskim platnom!


81 views0 comments

©2019 by Betina Film Festival