Search
  • Betina Film Festival

HRVATSKE PREMIJERE I MORSKO KINO NA 3. BAFF-U


U Prezentacijskom i informacijskom centru Betina održana je konferencija za medije i detaljno predstavljen i najavljen treći Betina Film Festival. Unatoč trenutnom lošem vremenu, sunce se smiješi organizatorima u narednim festivalskim danima koje će biti od velike važnosti za najveću novost festivala- morsko kino!


foto: Hrvoslav Pavić

Unatoč svim teškoćama, filmska umjetnost na velikim vratima i ove godine stiže u Betinu i to pod novim uvjetima. Onim epidemiološkim uz propisane razmake, ograničeno gledalište i uz nove festivalske lokacije. Ove godine festival će se održati na rekordne četiri lokacije, od kojih bi jedna mogla biti posebno zanimljiva publici.

‘Festival otvaramo 1. rujna u 20:00 sati na betinskom mulu koji smo nazvali Kino Riva, a nakon službenog dijela slijedi hrvatski kratkometražni blok od pet dokumentarnih i igranih filmova od kojih otvara ‘Druker’, višestruko nagrađivani igrani film mladog redatelja Rina Barbira.

'Ako nam vremenski uvjeti budi naklonjeni, ostvarit ćemo želju dugu već tri godine, a riječ je o morskom tzv. SAIL IN kinu te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da sa svojim gajetama, kaićima, leutima i brodicama dođu, vežu se ili usidre i pogledaju filmove u jednoj posebnoj atmosferi na sigurnom razmaku - iz mora. Ovo će ujedno biti i prvo kino ovakvog tipa na području Dalmacije i nadam se da će publika uživati, dodaje direktor Betina Film Festivala, Frane Bilić.


foto: Hrvoslav Pavić

Betinska filmska avantura kreće sutra i završava u subotu 5. rujna, a tijekom festivalskih dana na četiri lokacije prikazat će se 41 kratkometražni hrvatski i međunarodni film, uz dva filma izvan konkurencije. Riječ je o dugometražnom filmu Naš Hajduk: projekt jedne ljubavi, redatelja Ivana Šarića koji je na rasporedu 3. rujna u četvrtak u 21:30 na glavnom betinskom trgu. Festival se zatvara u subotu 5. rujna u Kino Riva dugometražnom dramom ‘Mater’ redatelja Jure Pavlovića.

Ove godine BAFF-ovci prikazuju more dobrih filmova od kojih će se čak 13 premijerno prikazati u Betini, a riječ je o hrvatskim i međunarodnim dokumentarnim i igranim kratkim filmovima.

‘Presretni smo što će ovako velik broj upravo svoje prvo prikazivanje publici imati upravo u našoj Betini. Ovim putem želio bih se zahvaliti svojim suorganizatoricama Ani Štrelov ,Gabrieli Bašić i Rini Biloti, svim partnerima, volonterima, sponzorima, starim i novim autorima i sumještanima jer su oni ključni kotačići koji pokreću ovaj festival i Betinu tijekom pet dana pretvore u centar filmske umjetnosti, ističe Frane Bilić.

foto: Hrvoslav Pavić

Od početka festivala, organizatori nailaze na veliku podršku od strane svih ustanova u sklopu Općine Tisno.

‘I ove godine Općina Tisno podržava ovaj hvalevrijedan projekt koji je svojom kvalitetom uz bok s većim i razvikanijim festivalima. Veseli me ovogodišnji filmski program kao i radionice za djecu i mlade koji uče o sedmoj umjetnosti iz prve ruke na praktičan način.’, govori načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin.

Uz velik filmski program djecu očekuje radionica stop-motion animacije, a one nešto starije vježbaonica pisanja scenarija pod vodstvom uglednog Renata Baretića.

Ljubitelje sedme umjetnosti i ove godine na BAFF-u očekuje raznovrstan filmski program koji nikog zasigurno neće ostaviti ravnodušnim, pogotovo ako se isti filmovi gledaju u najboljem gledalištu u Dalmaciji - morskom.

#baff2020 #betinafilmfestival #namladimafilmostaje

168 views0 comments

©2019 by Betina Film Festival