Search
  • Betina Film Festival

FILM NA ZLARINU: Gosti iznenađenja na BAFF projekciji Leon Lučev i Dario Šarić!

Updated: Aug 27, 2020

U ljetnom i opuštenom izdanju BAFF je po prvi puta zaplovio - i to na otok Zlarin. Filmsku projekciju uz pozdravne riječi otvorio je direktor Betina Film Festivala, Frane Bilić koji se zahvalio Katarini Gregov, direktorici Turističke Zajednice Zlarin što je ugostila ovu putujuću projekciju i omogućila prikazivanje na otoku.

Publika je imala priliku pogledati neke od najboljih filmova prvog i drugog izdanja festivala. Uz animirani film 'Biciklisti', redatelja Veljka Popovića publika se dobro zabavila i nasmijala, a ovo kratko filmsko putovanje upriličio je i Leon Lučev u pratnji supruge i glumice Jelene Graovac.


Autor pobjedničkog filma drugog izdanja festivala 'Malo se sjećam tog dana' zahvalio se Betina Film Festivalu što su prepoznali i nagradili njegov rad, ali i što su po prvi put doveli i prikazali film publici na njegovom rodnom Zlarinu. Iako nešto teže tematike, Zlarinjani su u jednom dahu pogledali film i imali priliku pogledati svoje sumještane u glumačkim ulogama. Gost iznenađenja za publiku definitivno je bio protagonist dokumentarnog filma 'Uvik isto', šibenski košarkaš Dario Šarić koji se zahvalio publici na dolasku i zaželio dobar provod. Ispred platna pridružila mu se i redateljica filma Slavica Šnur koja je rekla kako je ovo film o ljubavi i o jednom normalnom čovjeku koji je uspio u onome što najviše voli, ali ostao uvijek isti poštujući svoju obitelj, tradiciju i voljenu Dalmaciju.


Za osvježenje posjetitelja u vrućoj ljetnoj noći pobrinuo se Vinoplod Šibenik svojim vinskim asortimanom u novom ruhu. Iako je ovo bila prva gostujuća projekcija Betina Film Festivala na otoku Zlarinu, s obzirom na reakcije i interes publike, zasigurno nije posljednja.


Dio zlarinske filmske atmosfere pogledajte u galeriji naše fotografkinje Brune Alfier.

28 views0 comments

Recent Posts

See All

©2019 by Betina Film Festival