Search
  • Betina Film Festival

BAFF Kids: Radionica stop-motion animacije

''Današnji naraštaji koriste audio-vizualna sredstva kao način svakodnevne komunikacije. U

osnovnom i srednjoškolskom formalnom obrazovanju ne postoji gotovo nikakva edukacija iz

područja filmske, kao ni sveukupno iz područja audio-vizualnih umjetnosti.'' Maja Stojić


Tehnika stop-motion animacije idealna je za razumijevanje filma kao i svih najvažnijih aspekata filmske umjetnosti,upoznavanja sa svijetom fotografije i važnosti iluzije pokreta.


foto: Mario Gregov / BAFF Kids 2019


Radionica je namijenjena da educira i zainteresira djecu i mlade za ispravno i kvalitetno korištenje filmskih izražajnih sredstava kako bi što kreativnije i dosljednije prenijeli svoje ideje vršnjacima i široj publici. Stop-motion animacija nije stvar prošlosti. Ona je sveprisutna i široko primjenjiva u području komuniciranja vizualnim sadržajima preko televizije, društvenih mreža, raznih aplikacija i sl.

Svaki polaznik na radionici će imati mogućnost samostalnog rada na svom segmentu animacije što će rezultirati zajedničkim animiranim uratkom svih polaznika radionice.


BAFF Kids radionica stop-motion animacije je podijeljena u četiri faze:

  • EDUKACIJA

  • PREDPRODUKCIJA

  • PRODUKCIJA

  • POSTPRODUKCIJARadionica stop-motion animacije namijenjena je djeci te se održava u sklopu programa BAFF Kids Betina Film Festivala, od 1. do 5. rujna u dvije smjene (9:00-13:00 ; 17:00-20:00). Prijaviti se može putem obrasca do 28. kolovoza ili do popunjenja mjesta.foto:Mario Gregov


O voditeljici radionice: Maja Stojić već treću godinu za redom BAFF Kids polaznike uči i upoznaje sa svijetom filma i filmskim stvaralaštvom. Usavršavanje u svijetu filmske umjetnosti započinje kroz filmsku školu Kino Kluba Split i druge filmske radionice. Kroz studiranje na Odsjeku za film i video pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, svoj doprinos vraća organiziranjem i vođenjem prezentacija, predavanja i filmskih radionica u suradnji s akademijom, osnovnim školama na području Splita, raznim kazalištima i filmskim festivalima izvan Splita te radionicama u sklopu projekata EU izvan Hrvatske. Također, paralelno, najčešće u sektoru produkcije kratkometražnih filmova, sudjeluje na filmskim setovima kolega Umjetničke akademije u Splitu i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, ali i setovima van dviju akademija. Trenutno završava preddiplomski studij Odsjeka za film i video, Umjetničke akademije u Splitu te se bavi promoviranjem vidljivosti filmskih djelatnika i privlačnog lokaliteta Splitsko-dalmatinske županije kroz novoosnovanu Croatian Creative Casting agenciju.


#baff2020 #betinafilmfestival #baffkids #MajaStojic

126 views0 comments

Recent Posts

See All

©2019 by Betina Film Festival