Search
  • Betina Film Festival

ČAK12 HRVATSKIH PREMIJERA

Betina film festival u svojoj trećoj godini postojanja donosi 12 hrvatskih premijera kratkometražnih filmova. Svi se oni natječu za glavnu nagradu festivala, kalafat. U konkurenciji BAFF Domaćica / Mladi autor natječu se tri filma hrvatskih autora.

Prvi je "Kontrapunkt" Ivana Koromana o zaposleniku matičnog ureda koji odluči prekršiti pravila na poslu. Slijedi kratkometražni film Hrvoja Wächtera "Slučaj žutog tulipana" koji prati životne probleme jednog detektiva te "Brod u boci" Karla Gagulića o traumatičnome 18. rođendanu.


Međunarodnu konkurenciju igranih filmova čine "Soba-Chanovo jutro" (r. S.Vlasov) o tokijskome bračnome paru, "Laku noć" (r. A.Nti), film sudionik sa međunarodnim iskustvom na filmskim festivalima kao što je Palm Springs koji govori o neobičnom susretu djece i stranca, "Naljepnica" (G. Unkovski) o pokušaju uspješnog očinstva pobjednik je Sun dance festivala te je posljednji u konkurenciji uradak "1. Studenog" (C. Manton) obiteljske tematike koji su na rasporedu večeras u 21:30 KINO TRG. Za najbolji međunarodni dokumentarni film bore se "Bizon" ( E.Rondeau) o spašavanju rumunjskog ekosustava, "Posljednja videoteka" (r. A. Cauty) i borba za opstanak video zapisa, "Južina" (r. D. Vuleković) koja je za stanovnike Boke Kotorske sve samo ne običan vjetar te "Ćelija 364" (r. M. Babo i Z. Rossion) koju posjećuje njezin stari gost. Neka najbolji pobjedi!


69 views0 comments

©2019 by Betina Film Festival