O NAMA

Betina Film Festival (BAFF) petodnevni je filmski festival hrvatskog i međunarodnog filma koji se održava treću godinu zaredom u prekrasnom obalnom mjestu Betina, na otoku Murteru.

Orijentiran je na promicanje hrvatske kinematografije, prezentaciju kratkog međunarodnog filma, edukaciju o filmu te istraživanje filmske umjetnosti.

Natjecateljski program, podijeljen je na međunarodnu i domaću konkurenciju, prikazuje autorske, raznolike i kvalitetne filmove hrvatskih, stranih i od 2019. hrvatskih mladih autora.

Festival čine programi BAFF Domaćica i BAFF International - projekcije kratkometražnih filmova, hrvatskih i stranih, podijeljene u tri kategorije: animirani, dokumentarni i igrani film koji se natječu za glavne nagrade i nagrađivani suvremeni dugometražni hrvatski filmovi.

BAFF nam donosi programe poput BAFF Kampus i BAFF Kids – posebno fokusirani na promicanje, edukaciju i umrežavanje mladih filmaša te edukaciju i razvijanje filmskih kreativnih vještina kod djece. Kroz radionice, masterclassove i debatni klub želimo razvijati interes i ljubav prema filmu, stvarati sadašnju i buduću filmsku publiku i potaknuti kritično razmišljanje o filmu.

BAFF Zona - popratni program festivala uz glazbeni i zabavni program.

Želimo da Betina postane prepoznatljivo mjesto za dijalog i participaciju na temu filma, umjetnosti i industrije.

©2019 by Betina Film Festival